Web Analytics Made Easy - Statcounter

چهارشنبه سوری در سال های اخیر با موضوعاتی درآمیخته که به جای آرامش، تشویش و خطر را به همراه دارد و به همین منظور مردم خمین امسال با کمپین 'نه به رفتارهای پر خطر' در چهارشنبه پایان سال به دنبال تقویت پیوست های فرهنگی و زدودن باورهای نادرست از این آیین سنتی هستند.
پیام امسال چهارشنبه سوری در خمین برجسته سازی ارزش های اخلاقی، رعایت حریم افراد، مراقبت از سالخوردگان، کودکان و نوجوانان، صمیمیت و صله ارحام، پرهیز از خشونت و رفتارهای خطرآفرین تعیین شده و در این راستا برنامه ای هدفمند در فضای مجازی و توسط رسانه ها و نهادهای فرهنگی در همگرایی مردم صورت گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اما به عقیده همه کارشناسان این روز ملی فرصتی است برای کنار هم بودن، تجربه شادی و زدودن تیرگی ها و کدودرت ها و نباید این داشته فرهنگی اصیل با باورهای انحرافی و رفتارهای غلط بیامیزد و تضعیف شود.
یک فعال و پژوهشگر حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در خصوص اصالت رسم چهارشنبه پایان سال گفت: با کشف آتش در دوره پارینه‌سنگی، از آنجا که این پدیده نقش به‌سزایی در پیشرفت و تداوم زندگی بشری داشت، به‌تدریج در باورهای دینی ملل باستان، به‌ویژه مشرق زمین، از جایگاه خاصی برخوردار شد و سنت تقدیس آتش به عنوان نماد مهروری و سرور در بین آریائیان رواج یافت.
محمد ناصری فرد افزود: نور و روشنایی در تمامی فرهنگ ها جایگاه ویژه خود را دارد و رسم چهارشنبه سوری و افروختن آتش در فرهنگ ایران باستان نیز مقدمه ای بر نوشدن طبیعت و استقبال از خوبی در تحویل سال جدید است.
وی اظهار کرد: با وجود غنای فرهنگی و اصالت چهارشنبه سوری، بی‌مهری‌های چند دهه اخیر به این آیین سبب شده آگاهی عمومی مردم از حکمت و کارکرد درونی این آیین‌ کم شود و به جای بهره گیری از این فرصت صحنه هایی از تهدید و خطر رقم بخورد.
ناصری فرد اظهار کرد: آیین چهارشنبه پایان سال در باور ایرانیان نمونه کاملی از تفریح و سرگرمی در سایه حفظ و انتقال ارزش‌ها ،اخلاقیات و باورها بوده و بسیاری از مصادیق همدلی و صمیمیت، احترام به حقوق خود و دیگران و همبستگی در سایه آن قابل تعمیق و گسترش است.
وی تاکید کرد: مردم باید متوجه منطق و آموزه های درونی سنن فرهنگی باشند تا کارویژه های مثبت و اثر بخشی آن ها بیشتر شود.
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد خمین گفت: چهارشنبه‌سوری متعلق به طیف و گروه خاص نیست، بلکه همه در آن باید سهیم شوند و در راستای گفتمان تقویت ارتباطات اجتماعی و بهبود و گسترش باورهای نیک باید برای آن فضاسازی شود.
حسن حمزه لویی افزود: این آیین در ایران باستان نماد و نشانه نیروی مهر و دوستی است و هدف آتش‌افروزان برگرداندن نیروی فزاینده و نیک به مردمان برای چیره شدن بر غم و افسردگی بوده و همین هدف مهمترین دلیل برپایی جشن سده در میانه زمستان هم هست و می طلبد امروز نیز با درک عمیق این کارکرد هر ایرانی در پاسداشت چهارشنبه پایانی سال بیش از پیش کوشا باشد.
دانشجوی دکترای حقوق عمومی افزود: رفتارهای پرخطر که هیچ جایگاهی در مفاهیم چهارشنبه سوزی ندارد در سال های اخیر موجب حوادثی شده که شادمانی رسیدن بهار را به کام خانواده ها تلخ کرده است و نیاز است که برای ترمیم آن همه مردم بسیج شوند.
حمزلویی افزود: زنده نگه داشتن سنت ها و آداب ورسوم گذشته سرمایه کشور و بخش مهمی از هویت ایرانی است و برای همین منظور باید به صورت آگاهانه از رفتارهایی که در آیین چهارشنبه سوری ایجاد مزاحمت کرده و برهم زننده نظم عمومی و آرامش عمومی است جلوگیری شود.
وی تاکید کرد: استفاده از ترقه و مواد آتش‌زا را اقدامات خلاف عقل، معنویت و مغایر با فرهنگ غنی ایرانی است و به نوعی توهین به فرهنگ و آداب پیشینیان است که زمینه تحریف تاریخ و فرهنگ غنی ملت ایران را فراهم می کند.
سرپرست فرمانداری خمین گفت: چهره آیین های ایرانی آرامش بخش و خردگرا و شادی آفرین است و تفکر ایرانی و اسلامی در هر شرایطی همواره با خشونت مغایرت دارد.
احمد طهرانی افزود: رفتارهای پرخطر سال های اخیر در آیین چهارشنبه سوری نشانه غفلت و انحراف از درک این سنت دیرین و مثبت است که چیزی جز آسیب، دلهره و مزاحمت نداشته است.
وی توضیح داد: برای بازگشت به اصل و هویت واقعی این آیین کهن و احیای ارزشه ای اخلاقی آن نیاز به فرهنگ سازی است و در این راستا به صورت خودجوش حرکت هایی از سوی مردم و سمن ها درحال گسترش است.
سرپرست فرمانداری خمین گفت: مهار خطرهای احتمالی آیین چهارشنبه پایان سال در شهرستان خمین به همراهی مردم در رعایت نظم و امنیت وحقوق شهروندی نیاز دارد.
طهرانی افزود: نشاط و شادمانی از مولفه های مثبت در جامعه است و باید حفظ ارزش ها و هنجارها، احترام به حقوق شهروندی و قانون در آیین چهارشنبه پایان سال توسط هر شهروند به عنوان پاسدار آیین های کهن عملی شود.
وی اطهار کرد: تمهیدات لازم برای برقراری نظم و امنیت در شب چهارشنبه آخر سال در خمین اندیشیده شده و دستگاه های اجرایی در این خصوص آمادگی کامل دارند.
سرپرست فرمانداری خمین ادامه داد: تلاش بر این است که حوادث ناگوار ناشی از رفتارهای پرخطر در چهارشنبه پایان امسال روند نزولی داشته باشد و در این راستا خودمراقبتی توسط خانواده ها به صورت جدی باید اجرایی شود.
فرمانده انتظامی خمین گفت: ایران اسلامی آمیخته با آیین ها و سنت هایی است که منشا آن ها خیر و نیک است و به عنوان سرمایه ای عظیم فرهنگی باید حفظ شده و انحرافات و کجروی ها از آن ها زدوده شود.
سرهنگ عزیز عزیزی افزود:عزم همگانی نیاز است تا بتوان رفتارهای پرخطری که در سال های اخیر میهمان ناخوانده چهارشنبه سوری شده از این آیین گرفته شود و این سنت بدون خطر،همراه با نظم، امنیت و رعایت حقوق شهروندی انجام شده و همه از آن لذت ببرند.
وی افزود: تمهیدات لازم برای برقراری نظم و امنیت در شب چهارشنبه آخر سال در این شهرستان اندیشیده شده و این نیرو آمادگی کامل برای خدمت رسانی به مردم را دارد.
فرمانده انتظامی خمین گفت: به منظور حدف رفتارهای پرخطر چهارشنبه سوری برخورد با واردکنندگان، توزیع کنندگان و فروشندگان مواد محترقه در خمین دنبال شده و با خاطیان به صورت جدی برخورد خواهد شد.
سرهنگ عزیزی بیان کرد: تا کنون یک هزار و 660 عدد انواع مواد محترقه از 2 واحد صنفی متخلف در این شهرستان کشف شده است.
رئیس واحد آتش نشانی و خدمات ایمنی خمین نیز گفت: مراکز آتش نشانی این شهرستان برای بروز حوادث احتمالی آیین چهارشنبه سوری آمادگی کامل دارد و چهارخودروی آتش نشانی با تجهیزات کامل و یک گشت سیار به منظور حوادث احتمالی تجهیز شده است.
مهدی کمانی به شهروندان خمین توصیه کرد: در برای این که این آیین ایمن برگزار شود والدین باید با حساسیت لازم از تحرک های فرزندانشان آگاه باشند و در زمان برگزاری آیین اجازه جدا شدن آن ها از خانواده را ندهند و زمینه تخلیه هیجانات را ابا سرگرمی های بی خطر و با حضور خودشان فراهم کنند.
وی افزود: روشن کردن آتش در داخل محیط های سربسته نظیر پارکینگ های مسقف، مجاور خودروها و کنار اتاقک های تاسیسات برق خطرآفرین است و باید از آن اجتناب شود.
شهرستان خمین واقع در جنوب استان مرکزی با 2 شهر ، 2 بخش و هفت دهستان دارای 105 هزار نفر جمعیت است.
7277/6013/
انتهای پیام

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۶۸۱۲۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدوین الگوی توسعه زنجیره متانول هم‌زمان با اجرای مراحل تکمیلی طرح پتروشیمی دنا/ پیشروی با تکیه بر توان داخل

مدیرعامل شرکت پتروشیمی دنا با اشاره به ظرفیت‌های سازندگان داخلی در تجهیز طرح پتروشیمی دنا گفت: هم‌زمان با اجرای مراحل تکمیلی این طرح تا پایان امسال، ورود به توسعه زنجیره متانول را همسو با افزایش سودآوری شرکت هدف‌گذاری کرده است.

به گزارش شانا، وزارت نفت دولت سیزدهم با تمرکز بر تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام صنعت نفت، توسعه زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی را نیز در اولویت قرار داده است. در میان طرح‌های در حال اجرای صنعت پتروشیمی، چند طرح متانولی نیز مراحل پایانی کار و راه‌اندازی را طی می‌کنند که با توجه به ایجاد ظرفیت بالای تولید متانول در سال‌های گذشته در ایران، بهره‌برداری از طرح‌های تازه در کنار افزایش ظرفیت تولید این محصول در دنیا و کاهش قیمت جهانی آن، نگرانی‌هایی را از نظر بازاریابی و فروش این محصول ایجاد کرده است.

ازاین‌رو، وزارت نفت به‌منظور رفع چالش‌های متانول‌سازان، جلوگیری از خام‌فروشی و درنتیجه افزایش ایجاد ارزش‌افزوده برای کشور، تکمیل زنجیره این محصول را هدف‌گذاری کرده است.

طرح پتروشیمی دنا نیز از طرح‌های متانولی است که مراحل راه‌اندازی آن تا پایان امسال پایان می‌یابد و با عملیاتی‌شدن آن، حدود ۱۰ تا ۱۲ درصد به تولید متانول کشور افزوده می‌شود. ازاین‌رو، این شرکت اکنون و هم‌زمان با اجرای مراحل پایانی طرح، ورود به زنجیره این محصول را با مطالعه زنجیره پایین‌دست و تدوین مدل توسعه زنجیره متانول هدف‌گذاری کرده است تا افزون بر تضمین سودآوری شرکت در سال‌های آینده، نقش مؤثرتری در اقتصاد کشور داشته باشد.

حسین هاشمی، مدیرعامل شرکت پتروشیمی دنا در گفت‌وگو با خبرنگار شانا با اشاره به اینکه ساخت این پتروشیمی از سال ۱۳۸۹ در فاز دوم منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس (عسلویه) آغاز شده است، بیان کرد: دو مجموعه هلدینگ پتروفرهنگ زیرمجموعه صندوق ذخیره فرهنگیان و گروه مالی سپهر بانک صادرات، سهام‌داران این شرکت هستند و این طرح پس از بهره‌برداری، ظرفیت تولید سالانه یک میلیون و ۶۵۰ هزار تن متانول را دارد.

وی به چالش کمبود منابع مالی و تحریم‌ها در اجرای این طرح اشاره کرد و گفت: تجهیزات فرایندی پتروشیمی دنا که قرار بود از سوی شرکت هالدر تاپسو دانمارک تحویل شود، به دلیل تحریم‌ها از سوی طرف اروپایی متوقف شد. به همین دلیل، تجهیزات به شرکت داخلی ماشین‌سازی اراک سفارش داده شد و می‌توان گفت که به‌نوعی با این اقدام، تهدیدها به فرصت تبدیل شدند.

هاشمی با اعلام اینکه بخش قابل‌ توجهی از تجهیزات، پارسال از ماشین‌سازی اراک تحویل و در سایت نصب شد، افزود: قرارداد ماشین‌سازی اراک شامل ۱۲ تجهیز فرایندی به ارزش ۳۲ میلیون یورو است که تاکنون ۹۳درصد پروژه انجام شده و نصب تجهیزات باقیمانده نیز تیر و مرداد امسال به پایان می‌رسد.

وی افزود: ۱۲ قرارداد تجهیز با ماشین‌سازی اراک شامل سه رآکتور اصلی گاز متانول، یک رآکتور ثانویه، چهار بویلر حرارتی و مخازن مربوطه است که اتفاق مهمی است، زیرا فناوری سه رآکتور اصلی گاز متانول، یک رآکتور ثانویه و چهار بویلر که در اختیار چند شرکت خارجی بود، برای نخستین بار در کشور ایجاد شده‌ است.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی دنا کل سرمایه این طرح را ۳۵۰ میلیون یورو اعلام کرد و ادامه داد: حدود ۳۵درصد کل این طرح داخلی بوده و هزینه کل تجهیزات آن ۲۰۰ میلیون یورو می‌شود که بیش از ۶۰ میلیون یورو آن داخلی است.

هاشمی همچنین از تکمیل طرح پتروشیمی دنا تا پایان امسال خبر داد و افزود: در سه‌ ماه پایانی ۱۴۰۲ بخش زیادی از خریدهای باقی‌مانده انجام شد و تا ۶ ماه اول ۱۴۰۳ همه کالاهای موردنیاز دنا وارد سایت می‌شود.

پیشرفت ۱۳درصدی در سال ۱۴۰۲ با وجود همه محدودیت‌ها

وی چالش اصلی اجرای طرح پتروشیمی دنا را تأمین مالی دانست و گفت: این طرح با وجود همه محدودیت‌ها سال گذشته ۱۳درصد در بخش اجرا پیشرفت داشت که حمایت بیشتر بانک‌ها می‌تواند سرعت پیشرفت پروژه را افزایش دهد.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی دنا گفت: هم‌اکنون تأمین مالی این طرح از طریق سهام‌دار انجام می‌شود و تسهیلاتی از بانک EIH نیز متوقف بود که در پایان سال ۱۴۰۲ همه مجوزها اخذ شد و در حال فعال‌سازی این بسته هستیم. انتشار اوراق و مذاکره با بانک‌ها نیز در حال پیگیری است.

هاشمی با اشاره به اینکه با بهره‌برداری از پتروشیمی دنا، ظرفیت متانول ایران ۱۰ تا ۱۲ درصد افزایش می‌یابد، تأکید کرد: ورود به بازار سرمایه ظرف یک سال پس از بهره‌برداری، از سیاست‌های این شرکت است.

ورود به زنجیره متانول

وی همچنین با اشاره به مطالعات انجام‌شده از سوی دنا برای ورود به زنجیره پایین‌دست متانول تصریح کرد: این موضوع با هماهنگی هلدینگ در حال پیگیری است و در صورت مطلوب‌بودن شرایط روند کار، پتروشیمی دنا تا سه سال آینده وارد زنجیره متانول می‌شود.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی دنا افزود: براساس الگویی که برای توسعه زنجیره متانول طراحی شده، مطالعه درباره چند مسیر ازجمله MTO ،MTG، اسید استیک و اتانول در حال انجام است.

هاشمی از امضای چند تفاهم‌نامه با شرکت‌های دانش‌بنیان برای تأمین لایسنس‌ها و الگوی سرمایه‌گذاری در زنجیره متانول خبر داد و بیان کرد: برنامه‌ریزی شده است که خوراک لازم برای اجرای این طرح‌ها را پتروشیمی دنا تأمین کند و واحدهایی با ظرفیت ۳۰ تا ۱۰۰ هزار تنی به‌طور مشترک با همکاری بخش خصوصی احداث شود.

وی با اشاره به برنامه‌ریزی دقیق و اهتمام جدی صندوق ذخیره فرهنگیان به تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام و سوددهی شرکت‌های تابعه تصریح کرد: ساختار مالی چابک پتروشیمی دنا امکان سودآوری در سال‌های اولیه بهره‌برداری را فراهم خواهد کرد و این شرکت با برنامه‌ریزی در حوزه فروش می‌تواند افزایش بهره‌وری قابل‌ توجهی را رقم زند.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی دنا با بیان اینکه طرح پتروشیمی دنا جزو طرح‌های اولویت‌دار دولت سیزدهم است که حداکثر تا اوایل سال آینده به بهره‌برداری رسمی می‌رسد، گفت: هلدینگ پتروفرهنگ نیز به‌طور ویژه بر پیشرفت طرح تمرکز کرده است و برآورد می‌شود پتروشیمی دنا در سال نخست بهره‌برداری حدود ۳۰۰ تا ۳۵۰ میلیون دلار درآمد داشته باشد.

لزوم توسعه بازارهای هدف متانول

هاشمی کاهش قیمت‌های جهانی را یکی از مشکلات صنعت متانول در سال‌های گذشته برشمرد و اظهار کرد: باید تمرکز بیشتری روی صادرات متانول به کشورهای اروپایی و آمریکایی داشته باشیم، زیرا بازار این محصول در کشورهای اشاره‌شده وضع بهتری دارد.

وی با اشاره به اینکه مصرف گاز صنعت پتروشیمی فقط ۸درصد گاز تولیدی کشور است، افزود: با توجه به ناترازی گاز، وزارت نفت می‌تواند در بحث سیاست‌های قیمتی و غیرقیمتی همسو با اصلاح الگوی مصرف، برنامه‌های شفافی را برای مصارف خانگی و تجاری پیش بگیرد.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی دنا ادامه داد: برنامه‌های کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت برای کاهش مصرف گاز در کشور می‌تواند تأثیر زیادی در تولید صنعت پتروشیمی و ارزآوری کشور داشته باشد.

هاشمی در پایان تأکید کرد: ارائه مزیت‌هایی مانند تنفس خوراک پس از بهره‌برداری به طرح‌های پتروشیمی با پیشرفت مطلوب از سوی شرکت ملی صنایع پتروشیمی، می‌تواند راهکاری برای افزایش انگیزه سهام‌داران در تکمیل پروژه‌ها باشد.

دیگر خبرها

  • تدوین الگوی توسعه زنجیره متانول هم‌زمان با اجرای مراحل تکمیلی طرح پتروشیمی دنا/ پیشروی با تکیه بر توان داخل
  • برگزاری جشن «خیلی دخترونه» در دریاچه خلیج فارس
  • پیام پوتین به غرب در آیین تحلیف
  • مخالفت شدید روزنامه سپاه به ممنوعیت ورود زنان به ورزشگاه‌ها
  • آیین گل افشانی و جایگزینی کلام‌الله مجید دروازه قرآن
  • پانزدهمین جشنواره گل غلتان نوزادان امیریه دامغان برگزار می‌شود
  • میقاتی دریافت رشوه از اروپا برای نگه داشتن پناهجویان سوری را تکذیب کرد
  • آیین‌نامه ممنوعیت سگ‌گردانی در پارک‌ها اجرایی شود
  • ماده واحده «اصلاح ماده ۴ آیین‌نامه شورای تخصصی حوزوی» ابلاغ شد
  • ماده واحده «اصلاح ماده 4 آیین‌نامه شورای تخصصی حوزوی»